Broeders en zusters,
luister, neem Mijn woorden aan, neig uw oor tot mijn redenen. Laat ze niet wijken van uw ogen, behoud ze in het midden uw hart. Want zij zijn het leven voor, wie ze vinden, en een medicijn voor uw gehele vlees. Spreuken 4:22

 

Kopij kan naar nieuwsbrief@ngkdronten.nl, graag uiterlijk maandag 9 mei.
De volgende nieuwsbrief verschijnt op donderdag 12 mei.

In deze nieuwsbrief vindt u geen persoonlijke informatie. Deze is voor gemeenteleden te lezen in de weekbrief.

 


 


  1. Diensten komende zondagen
  2. Werk in de kerk
  3. Oproep Evangelisatie en Recreatie
  4. Gala 2022
  5. Contactgegevens NGK Dronten

Diensten komende zondagen

De aanvangstijd van de diensten op zondag is 9.30 uur. 

Zondag 1 mei
Voorganger: Ds. R.C. Vervoorn
Collecten: Jeugdwerk en Gideons (bijbelvereniging)

Zondag 8 mei
Voorganger: Ds. J.A. Ebbers
Collecten:  Kerk en hulpbehoevende kerken
 

 


 

 


 


Werk in de kerk

Om een levende gemeente van Christus te zijn doen we allemaal mee. Dit kan in een kerkenraads ambt of een taak. Dit kan structureel of incidenteel. Geef hierbij aan waar je talenten liggen, hoeveel tijd je hebt en wat je graag wilt bijdragen. Samen kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen. https://forms.gle/uRruPaZ18nUBTrnr5

Voor vragen, informatie of afstemming over inzet voor kerkenraad bestuur of algemene taken kun je contact opnemen met de scriba Monica Lokker, scriba@ngkdronten.nl. Voor vragen, informatie of afstemming over het werk in de wijken met je wijkouderling.

Namens de kerkenraad

 


 


Oproep Evangelisatie en Recreatie

Al vakantieplannen? Beleef een inspirerende zomerweek met E&R 

E&R staat voor Evangelisatie & Recreatie. Die twee woorden typeren ons verlangen om ontspannen Gods liefde delen met mensen die Jezus nog niet kennen als hun Verlosser. Daarom organiseren we al 50 jaar zomerse, missionaire projecten op campings, in buurten, met het mimeteam en op de boulevard in Scheveningen.  

Jij bent nodig! 
Deze zomer willen we graag weer aan de slag. Met recreatieve werkvormen én door er te zijn, ontmoeten we mensen en laten we in woorden en daden iets zien van Gods liefde. En daarvoor hebben we jou ook nodig! 

Check onze website 
Op onze website staan alle zomerprojecten op een rij: www.eenr.nl. Je leest welke weken we waar in Nederland draaien. Doe jij ook mee als vrijwilliger? Leeftijd is bij ons geen probleem: vanaf 18 jaar tot 80 jaar ben je welkom. In principe draai je een week mee, maar ook korter is bespreekbaar. We garanderen je een inspirerende week, vol met gesprekken, ontmoetingen, samenwerking en ontspanning. Daarmee ben je dienstbaar voor Gods Koninkrijk, maar tegelijk is zo’n E&R-week óók een flinke boost voor je eigen geloofsleven.   

Doe jij deze zomer met ons mee?   

Vanaf 1 januari 2022 ondersteunen Kerkpunt en Verre Naasten de missionaire activiteiten van E&R. Meer informatie: www.eenr.nl. Of neem contact op: info@eenr.nl


 


Gala 2022


Na twee jaar was er dan eindelijk de mogelijkheid om het Gala te organiseren. Dit jaar een keertje in april! En wat hebben we er allemaal zin in! 

 

Hierbij een kort verslagje van de avond:

Om 17.30 staat de eerste gast klaar, maar die heeft al snel door dat hij toch echt te vroeg aanwezig is en dat wij druk bezig zijn met de voorbereidingen.
Om 18.20 komt de eerste groep jongeren binnendruppelen. Maar...éérst langs de bodyguards met de gastenlijst om de uitnodigingen te controleren!
De jassen worden aangenomen, het welkomstdrankje genuttigd en een plek gekozen aan de twee tafels. Nadat iedereen aanwezig is, begint het genieten van de diversiteit aan eten; patat, bami, XXL kippiepan en een heerlijke pasta.
De maaltijd wordt afgesloten met een enorme keuze aan toetjes en gebak. Sommigen lopen wel drie keer om alles te kunnen proeven. Complimenten aan de bakkers, het heeft echt heerlijk gesmaakt! 

Met een volle buik en goede zin gaan de jongeren naar het benedendek waar de muziek en discolampen al aanstaan. De playlist, die een kleine zes uur mee kan, is door de jongeren zelf gemaakt; zelfs muziek van K3 horen we voorbij komen. De Macarena wordt gedanst en in het fotohoekje leuke en gekke foto's gemaakt.

De avond was voor iedereen geslaagd en er zijn al weer plannen voor volgend jaar!

Voor de vele mensen die een handje meegeholpen hebben in het bakken, koken, meedenken en opruimen: Hartelijk bedankt!!!


Taakgroep Jeugd GKV,

Sonja Venhuizen, Margriet Steenbergen, Miranda van Oene & Karin Hilberink

 Contactgegevens NGK Dronten
Roerstraat 1
8251 BM Dronten

0321 - 31 55 44
scriba@ngkdronten.nl
KvK nr. 77612515
IBAN NL30RABO0348102542
RSIN 00899001