We zijn de God en Vader van onze Heer Jezus Christus heel erg dankbaar. Want omdat Hij zo goed en liefdevol is, heeft Hij nieuwe mensen van ons gemaakt: we zijn opnieuw geboren. Dat heeft Hij gedaan door Jezus Christus uit de dood terug te roepen en weer levend te maken. Daardoor kunnen we vol hoop zijn. Want nu verwachten we een erfenis die nooit zijn waarde zal verliezen. Die erfenis ligt voor jullie klaar in de hemel: het eeuwige leven. Gods kracht bewaart en beschermt jullie door het geloof. 

1 Petrus 1 : 3-5

Deze extra nieuwsbrief verschijnt naar aanleiding van de afgekondigde lockdown. U treft hier meer informatie over de invulling van de kerkdiensten!


 1. Diensten komende zondagen
 2. Van de Voorzitter
 3. Van onze predikant
 4. -Online- Kerstnacht Dronten
 5. Kerst en de Voedselbank

Diensten komende zondagen

-- via de agenda op de website zijn tickets te reserveren. via Roosters zijn alle taken te vinden

20 december - 4e adventszondag
Voorganger: Ds. J.C. Schaeffer
Collecte: 1. Hospice Dronten   2. SGJ Christelijke jeugdzorg

25 december - 1e Kerstdag

10.00 uur: ds. F. Krüger


 


Van de Voorzitter

Lieve gemeente,

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen zoals die door de regering afgelopen maandag zijn afgekondigd, hebben we ook als kerkenraad weer nieuwe besluiten moeten nemen.

Daarvan brengen we u op de hoogte:

Kerkdienst

Vanaf komende zondag zijn de diensten weer volledig online. U kunt dan geen tickets meer boeken om bij de dienst te zijn. Deze maatregel geldt zolang de lockdown van kracht is (t/m 19 januari 2021)

(Pastoraal) bezoek

Tijdens de lockdown worden door de predikant en de wijkteams in principe geen fysieke (pastorale) bezoeken gebracht. Contacten onderhouden we, hoe moeilijk ook, online, via telefoon, mail of anders. Wij vragen uw begrip hiervoor.

(Uiteraard geldt dit niet voor acute nood, bijvoorbeeld in geval van een overlijden).

Catechese

De catechese zal ook tot nader orde niet fysiek worden gegeven. Catecheten en hun ouders zullen door het catechese team en de jeugdouderling op de hoogte worden gehouden.

Namens de kerkenraad bestuur,

Marion Zielhuis


Van onze predikant

 

Kerkdienst – eerste Kerstdag

Lieve mensen, we wisten al dat Kerst dit jaar anders zal zijn. Met de nieuwe maatregelen, wordt het nog meer zo dan we hadden gedacht. Ook op eerste Kerstdag zal de dienst alleen online te volgen zijn.

Dit is pijnlijk. Toch gaan we Kerst vieren: samen, van harte en met blijdschap! We gaan het feest van het licht van Christus vieren, al het donker om ons heen ten spijt. Dat is profetisch leven: om te blijven zingen van het Licht, omdat we geloven dat het licht van Christus schijnt in de duisternis “en de duisternis heeft het niet in haar macht gekregen” (Johannes 1.5).

De dienst wordt op 25 december, Eerste Kerstdag, om 10:00 uitgezonden via Kerkdienstgemist en via Youtube (voor bijzonderheden, zie de website). We verwachten dat deze dienst iets langer kan duren dan we inmiddels gewend zijn van online diensten.

We missen dit jaar met Kerst vooral het contact met anderen – bij de kerk én thuis. Daarom willen we graag een Kerstdienst houden waarin contact voorop staat. Hoe kan jij helpen om dit voor elkaar te krijgen? Op verschillende manieren:

 1. Laat ons weten wat je favoriete Kerstlied is, dan proberen we dat lied een plaats te geven in de dienst. Als er heel veel verschillende liederen worden opgegeven, kan het zijn dat we een keuze moeten maken – maar laat de liederen vooral komen! Het mag een oud of een nieuw lied zijn, voor kinderen of grote mensen – laat maar horen wat jij mooi vindt.
 2. Je mag bij het Kerstlied dat je aanvraagt ook kort vertellen waarom het jouw lievelingslied is. Wat spreekt jou aan in dat lied? Vertelt het iets van jouw verhaal? Geef dit aan in een bericht via whatsapp of email, en vergeet niet om je naam erbij te zetten. Nog beter: doe het met een filmpje opgenomen op je telefoon (niet langer dan 30 seconden - zie hieronder voor meer bijzonderheden).
 3. Stuur een korte Kerstgroet in. Dat kan een groet aan een gemeentelid zijn, iemand buiten de gemeente, of een groet aan de mensen van de Ichthuskerk als geheel. Je mag die groet opschrijven en insturen via een appje of mailtje. Maar het liefst zien en horen we elkaar, en daarom ontvangen we vooral graag filmpjes van jullie (niet langer dan 30 seconden - lees hieronder meer bijzonderheden voor de filmpjes!). Het zal mooi zijn om hele gezinnen op die manier te zien. Gebruik je eigen woorden, of doe het met een Bijbeltekst of gedicht.

Waar kan ik mijn verzoek of bericht naar toe sturen?

 • Geschreven berichten kun je appen naar Fritz (06 21 41 85 90) of mailen naar predikant@ngkdronten.nlvoor of op maandag 21 december om 20:00.
 • Filmpjes kun je appen naar Marianne (06 15 52 04 10) of naar Marnix (06 25 23 05 99) – voor of op maandag 21 december om 20:00.

Hoe maak ik zo een filmpje?

 • Hou je telefoon horizontaal, niet rechtop: Zorg dat je goed herkenbaar in beeld bent: niet te dichtbij, ook niet te ver weg
 • Film jezelf in een stille omgeving, zodat je goed hoorbaar bent
 • Maak het filmpje binnen, tegen een rustige achtergrond (zoals een licht gekleurde muur)
 • Sta niet voor een raam, met licht van achteren – dan wordt je beeld zwart
 • Houd het kort – niet langer dan 30 seconden!
 • Wanneer je begint te filmen, tel rustig tot drie voordat je spreekt. Doe hetzelfde aan het eind: tel rustig tot drie, en stop dan met filmen. (De lege kop en staart hebben we nodig om de filmpjes mooi te monteren.)

 


-Online- Kerstnacht Dronten

Kerst 2020 – Hoop - samen vieren en samen geven!

Deze kerst is anders en toch ook hetzelfde. Want ook in 2020 is kerst is het feest van Hoop, de Hoop die als kind geboren in de stal naar de wereld kwam.

Het verhaal komt naar Dronten, het trekt door onze straten, het wordt verteld door mensen uit Dronten.

En het feest is online mee te vieren! Vier met ons mee dat die Hoop gekomen is in de online Kerstnacht Dronten, met en voor elkaar, met muziek, met zang, omlijst door het verhaal van Hoop.

Als Dronten gaan we die Hoop ook weer doorgeven met kerstdiners voor dak- en thuisloze Amsterdammers. Een prachtige actie van het Leger des Heils. Laat uw hart spreken en doe mee tijdens Kerstnacht Dronten. U kunt hier uw gift doneren!

Met prachtige muziek en zang vieren we dat er Hoop is, toen en ook nu. En thuis… kunt u natuurlijk voluit meezingen! Hou het veilig en binnen de regels. Tegelijk: binnen de regels kunt u ook samen met anderen kijken naar een prachtige uitzending van Kerstnacht Dronten.

De uitzending is op Kerstavond 20.00 uur. De link naar de uitzending is iets voor 20 uur te vinden via www.kerstnachtdronten.nl.

Kerstnacht Dronten is een initiatief van de kerken in Dronten.

 


 


Kerst en de Voedselbank

Al een aantal jaren zorgen we samen voor een kerstpakket voor de klanten van de Voedselbank. Dit jaar doen we het anders, we zullen niet zelf  pakketten maken en geven. Waarom niet? Zoals Jan Groenendijk namens de Voedselbank aangaf is er de laatste tijd veel minder aan houdbare producten binnengekomen. Het aantal mensen dat gebruik maakt van de pakketten stijgt op dit moment licht. De Voedselbank verwacht een verdere stijging van 30%. Het aantal uit te geven pakketten zal naar verwachting dus ook flink stijgen. Daarnaast krijgen de klanten rond de kerst altijd al veel extra’s. Wat doen we wel? We kunnen dit jaar veel betekenen door het geven van een Kerstgift. In plaats van een pakket samen te stellen, willen we jullie vragen een Kerstgift te geven. Het is misschien minder tastbaar dan een pakket maar niet minder welkom en mede vanwege de Coronapandemie nu de beste oplossing. We hopen dat jullie weer enthousiast willen meedoen! Geven kan via de rekening van de diaconie o.v.v. ‘Kerstgift Voedselbank’. rekeningnummer : NL62RABO0348150660 of digitaal via de kerkspotapp. De Voedselbank kan onze gift gebruiken om op een moment dat dit nodig is houdbare producten aan te schaffen om zo toch een gevarieerd pakket te kunnen uitgeven. Volgend jaar zullen we opnieuw bekijken hoe we het dan gaan organiseren.

Als Diaconie bevelen we deze Kerstgift van harte aan!

Namens de diaconie.

Tiddo Groen