Broeders en zusters,
Wees niet bang, want ik ben bij je, vrees niet, want ik ben je God.
Ik zal je sterken, ik zal je helpen, je steunen met mijn onoverwinnelijke rechterhand (Jesaja 41:10).
God heeft ons niet een geest van lafhartigheid gegeven, maar een geest van kracht, liefde en bezonnenheid (2 Timoteüs 1:7).

 


 


  1. Update coronamaatregelen
  2. Peiling
  3. Contactgegevens NGK Dronten

Update coronamaatregelen

Lieve broers en zussen,

Afgelopen week zijn de corona-maatregelen weer aangescherpt omdat het aantal besmettingen snel oploopt. Ook in onze nabije omgeving horen we van steeds meer besmettingen. Hoewel er voor kerken geen specifieke maatregelen genoemd zijn, kunnen we niet gewoon doorgaan zoals in de afgelopen weken. De situatie in de samenleving en de druk op ziekenhuizen vraagt om een verantwoordelijke reactie.

Onze samenleving is inmiddels erg verdeeld over de corona-maatregelen en vaccinatie. Als gemeenschap van Christus willen we niet meegaan in deze polarisatie. Samen zijn we geroepen om het goede te zoeken voor elkaar en voor alle mensen. Dat betekent: verantwoordelijkheid nemen voor elkaar.

Voor iemand die gevaccineerd is, betekent dit dat je niet doet of de basisregels of maatregelen voor jou niet meer gelden. En voor iemand die niet gevaccineerd is, betekent dit dat je niet doet alsof de gezondheid van de ander niets met jou te maken heeft.

Daarnaast hebben we samen ook een verantwoordelijkheid om het kwetsbare nieuwe begin van ons gemeenteleven zover mogelijk te beschermen. We kiezen ervoor om niet in een paniekreactie gelijk weer alles dicht te doen en stil te leggen. In de adviezen aan kerken die landelijk gecommuniceerd zijn, zoeken we de beschikbare ruimte, zonder om de extreme grenzen op te zoeken.

(Het kan zijn dat het aantal besmettingen blijven toenemen, en dat er daarom al snel bijkomende maatregelen nodig zullen zijn. Wanneer dat gebeurt, zullen we opnieuw kijken wat we dan doen.)

Voor nu is het eerst belangrijk dat we allen onze eigen verantwoordelijkheid nemen – voor onszelf, en ook naar elkaar toe. Houd je daarom aan de basisregels: kom niet als je klachten hebt of kwetsbaar bent, was of ontsmet je handen, houd afstand waar mogelijk, hoest en nies in je ellenboog, geef geen handen of knuffels.

Wat onze eigen kerkdiensten betreft, nemen we de volgende maatregelen:

· Gebruik je eigen oordeel in verantwoordelijkheid: als je de dienst veilig kan bijwonen (veilig voor jezelf en voor anderen), ben je van harte welkom in de kerk. Voel je je niet veilig, of twijfel je, dan is er steeds de mogelijkheid om de dienst online te volgen.

· We vragen geen QR-codes of andere toegangsbewijzen.

· Houd er rekening mee dat er minder stoelen beschikbaar zullen zijn, ter wille van voldoende afstand onderling (1,5 meter). We activeren niet gelijk het ticketsysteem, omdat we (nog) geen registratieplicht hebben voor de kerkdiensten. Op die manier hopen we zo lang mogelijk een open en gastvrije kerkdienst te handhaven.

· We adviseren het dragen van een mondkapje bij verplaatsing in de kerkzaal, wanneer je binnenkomt of naar buiten gaat. Wanneer je op je stoel zit, hoef je geen mondkapje te dragen.

· Zingen kan steeds, maar dan op praatniveau. Zing je liever niet hardop mee, is dat uiteraard prima.

· Er is steeds oppas voor de kinderen; het kindermoment en de kindernevendienst kunnen ook doorgaan.

· We zullen het kerkgebouw wat extra ventileren. Kleed je daarom warm aan en houd je jas bij je voor het geval dat het toch te koud wordt.

· Er zal koffie beschikbaar zijn na de dienst. Daarbij geldt: koffiedrinken doe je op eigen verantwoordelijkheid. En praktisch: ga niet gelijk allemaal naar de hal na afloop van de dienst, maar geef even tijd en ruimte dat iedereen op gepaste afstand koffie kan halen bij de twee bedieningspunten. Doe daarbij een mondkapje op, haal koffie, en zoek dan weer een plek in de kerkzaal waar je je koffie kan drinken op een veilige afstand van anderen.

Terwijl we doen wat nodig is in verantwoordelijkheid, kijken we biddend naar de Heer, en we houden in vertrouwen vast aan zijn goede zorg voor ons. We bidden daarbij voor de overheid, die voor een bijna onmogelijke opdracht staat met zoveel verdeeldheid in de samenleving. We bidden voor allen die werken in de zorg en in ziekenhuizen, en daarin de druk van de toenemende besmettingen voelen. We bidden ook voor elkaar, dat de Heer ons de kracht zal geven om het vol te houden en samen door deze lastige tijd te komen.

In Christus verbonden – Kerkenraad (Bestuur)

 


 


Peiling

 

Wij zijn op zoek naar jou! Wat is voor jou de toegevoegde waarde van een predikant? Hoe ziet het beroep van een dominee eruit over 10 jaar?

Wij, het team van de campagne ‘Ik Ben’, zijn benieuwd naar jouw ideeën. Die hoeven niet ingewikkeld, baanbrekend of volledig te zijn. Gewoon hoe jij er tegenaan kijkt, en wat er bij je opkomt.

Wil je deze korte vragenlijst voor ons invullen? Als je deelneemt maak je kans op een ‘Share your faith’ verrassingspakket! Uit alle reacties trekken wij een winnaar die dit fantastische pakket vol eerlijke producten thuisgestuurd krijgt.

Klik hier om de peiling in te vullen

Houd onze socials in de gaten voor de resultaten.

Instagram | Twitter | www.ik-ben.nl

 


 


Contactgegevens NGK Dronten
Roerstraat 1
8251 BM Dronten

0321 - 31 55 44
scriba@ngkdronten.nl
KvK nr. 77612515
IBAN NL30RABO0348102542
RSIN 00899001