Broeders en zusters,
Zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. Matteüs 6:33

Kopij kan naar nieuwsbrief@ngkdronten.nl, graag uiterlijk dinsdag 7 december.
De volgende nieuwsbrief verschijnt op vrijdag 10 december. 

In deze nieuwsbrief vindt u geen persoonlijke informatie. Deze is voor gemeenteleden te lezen in de weekbrief


 1. Diensten komende zondagen
 2. Van onze dominee
 3. Van de Kerkenraad - nieuwe maatregelen
 4. Help je mee voor Online Kerst 2021?
 5. Tienerkerk - afgelasting
 6. FlevoPraise, feest van lofprijs en aanbidding - afgelasting
 7. A Rocha - afgelasting
 8. Contactgegevens NGK Dronten

Diensten komende zondagen

De aanvangstijd van de diensten is 9.30 uur. Let op: voor al onze kerkdiensten zijn weer tickets nodig! Deze kunt u reserveren op de website!

Zondag 28 november (1e advent)
Voorganger: ds. F. Kruger
Collecten: Diaconie en predikanten opleiding

Zondag 5 december
Voorganger: ds. F. Kruger
Collecten: Vrienden van de Hoop en kinderkerstfeest


 


Van onze dominee

Lieve mensen 

Deze zondag begint het nieuwe kerkelijke jaar met de eerste zondag van Advent. In de traditie van de kerken horen bij deze zondag woorden uit Psalm 25.1-4: 

Naar U, HEER, gaat mijn verlangen uit, 

mijn God, op U vertrouw ik, maak mij niet te schande, 

laat mijn vijanden niet triomferen. 

Zij die op U hopen worden niet beschaamd, 

beschaamd worden zij die U achteloos verraden. 

Maak mij, HEER, met uw wegen vertrouwd, 

leer mij uw paden te gaan. 

Nu het net van verwachte nieuwe coronamaatregelen weer strakker om onze voeten spant, krijgen deze woorden nieuwe betekenis. Advent is een seizoen van hoop en verwachting, van verlangend vooruitkijken naar Christus die ooit gekomen is en weer zal komen om alle dingen nieuw te maken. Dat verlangen voelen we in deze dagen extra sterk. Moge Hij ons beschermen tegen deze vijand die zoveel kapotmaakt in het leven van mensen en in onze samenleving. En moge Hij ons ook leren om op zijn weg te gaan – als mensen die niet moedeloos worden, die woorden van hoop spreken en met onze eigen woorden en daden vrede brengen in een hopeloos verdeelde wereld. 

Het is bijzonder mooi en goed dat we deze zondag de belijdenisaflegging van 6 jonge mannen mogen meemaken. Zij beginnen aan een levenslange reis waarop ze Jezus volgen, op weg naar zijn nieuwe wereld. Dat geeft hoop en moed aan ons allen! We bidden de woorden van Psalm 25 met hen, en we staan om hen heen om deze weg samen te gaan als medereizigers op weg naar de nieuwe morgen van Christus. 

Een mooi lied waarin het verlangen van Advent prachtig klinkt, is “Eén woord is genoeg” van Sela – luister het hier

Vrede en zegen gewenst in Christus! 

Fritz 

 


 


Van de Kerkenraad - nieuwe maatregelen

Lieve gemeente, 

Gisteren is er weer een nieuwe persconferentie geweest. Dat betekent dat er naar aanleiding hiervan komende week ook weer nieuwe adviezen voor de kerken zullen volgen. Tot die tijd blijven de huidige adviezen gelden, met één toevoeging: we gaan het ticketsysteem weer instellen. Dat betekent dat we je vragen een ticket te boeken als je de dienst wilt bijwonen. We benadrukken dat we daarmee alleen het aantal bezoekers willen reguleren (maximaal 90 personen). Er is geen (ander) toegangsbewijs of OR-code vereist. 

We hopen zo de kerkdiensten op een veilige manier open te kunnen blijven stellen. 

We noemen voor alle duidelijkheid nogmaals de maatregelen: 

 • Voel je verantwoordelijk, voor jezelf, maar ook voor elkaar. Houd je daarom aan de basis (hygiëne) maatregelen. 

 • Je bent van harte welkom, we vragen geen QR code of toegangsbewijs, alleen een aanmelding via het ticketsysteem op de website. Neem wel je eigen verantwoordelijkheid voor het deelnemen aan de dienst. Voel je je niet veilig, heb je klachten of twijfel je: de diensten zijn altijd online te volgen! 

 • In de kerk(dienst) houden we 1,5 meter afstand. Daarom zijn er minder stoelen beschikbaar. In het ticketsysteem is daar rekening mee gehouden. 

 • We adviseren het dragen van een mondkapje wanneer je binnenkomt, naar buiten gaat of je tijdens de dienst verplaatst. Wanneer je op je stoel zit, hoef je geen mondkapje te dragen. 

 • Wil je meezingen, doe dat dan op praatniveau. 

 • Er is oppas voor de kinderen, er is een kindermoment en er is kindernevendienst. 

 • We ventileren extra. Kleed je daarom warm aan en houd je jas bij je. 

 • Na de dienst is er koffie en thee. Geef elkaar voldoende ruimte daarvoor. Voor de mensen die geen koffie/thee willen blijven drinken, via de zijdeuren kun je na afloop van de dienst naar buiten. 

Namens de kerkenraad, 

Marion Zielhuis 


 


Help je mee voor Online Kerst 2021?

Kerstnacht Dronten 2021 

 

Kerst 2021.

We hadden gehoopt, en gerekend, op een kerst met volle kerken waaruit de kerstliederen zouden klinken. Dat we elkaar weer zonder restricties konden ontmoeten aan een mooi versierde tafel en COVID-19 iets zou zijn van Kerst 2020. 

Helaas krijgen we dit jaar niet helemaal waarop we gehoopt hadden maar gelukkig is en blijft er altijd één waarop we onze hoop mogen blijven vestigen, Onze Heer en Heiland! 

In een tijd waarin verdeeldheid hard toeslaat vinden wij het ontzettend belangrijk om het kerstverhaal te kunnen vertellen. Een verhaal van hoop, liefde en licht! 

Maar zonder uw hulp gaat ons dat niet lukken! 

Helpt u ons om dit prachtige verhaal weer tot leven te brengen en het aan zoveel mogelijk mensen te vertellen? Alleen met uw hulp en bijdrage kunnen we weer een online programma maken. 

 Dit kan via onze nieuwe doneeractie op http://steunactie.nl/actie/kerstnacht-dronten-2021/-5520


 


Tienerkerk - afgelasting

Een minder leuk bericht:

Wij hebben besloten dat het niet verantwoord is de Tienerkerk in de huidige omstandigheden voor aankomende zondag door te laten gaan. De groep met het hoogste percentage besmettingen (10-14 jaar) is het grootste deel van onze groep. Daarnaast komt dat afstand houden op De Boot onmogelijk is en bij de Tienerkerk mengen juist alle scholen en klassen door elkaar waardoor ze het eenvoudig aan elkaar kunnen doorgeven. De volgende Tienerkerk staat gepland voor 12 december, dit is uiteraard onder voorbehoud. We houden jullie op de hoogte! Vriendelijke groet, Remco Prins


 


FlevoPraise, feest van lofprijs en aanbidding - afgelasting

Helaas hebben we als kerngroep FlevoPraise moeten besluiten a.s. Zondag 28 november af te moeten zeggen. Het gaat NIET door. Gezien de huidige situatie rond Corona en de snelle ontwikkelingen vinden wij het niet verantwoord dit event door te laten gaan.

De eerstvolgende Praise avond zal dan 30 januari 2022 zijn, maar houd onze Facebook-pagina en andere bronnen goed in de gaten.

Met hartelijke groet,

Heidi Brands,

Namens de kerngroep FlevoPraise.


 


A Rocha - afgelasting

Dag allemaal,

Vandaag de hele dag regen, de grond droogt niet op, morgen ook nattig en koud.

Het is wijs om de geplande verwonderwandeling NIET door te laten gaan.

In december zijn er nu geen activiteiten gepland, we houden jullie op de hoogte van wat er gaat komen.

Groet,

Jaap Lokker, Ellien Boiten en Ron Methorst


 


Contactgegevens NGK Dronten
Roerstraat 1
8251 BM Dronten

0321 - 31 55 44
scriba@ngkdronten.nl
KvK nr. 77612515
IBAN NL30RABO0348102542
RSIN 00899001