Broeders en zusters,
Gelukkig een ieder die ontzag heeft voor de Heer en de weg die Hij wijst: je zult eten wat je werkt opbrengt, geluk en voorspoed vallen je toe. 
Psalm 128: 1,2

Kopij kan naar nieuwsbrief@ngkdronten.nl, graag uiterlijk dinsdag 29 maart.
De volgende nieuwsbrief verschijnt op vrijdag 1 april.

In deze nieuwsbrief vindt u geen persoonlijke informatie. Deze is voor gemeenteleden te lezen in de weekbrief


  1. Diensten komende zondagen
  2. Namens de kerkenraad
  3. Kerk en omgeving
  4. 11e Voorjaarsactie: steun jongerenwerk Free-XS en QliQ!
  5. ADIOS REIZEN ZOEKT VRIJWILLIGERS – BEGELEID JIJ DEZE ZOMER EEN REIS?
  6. Contactgegevens NGK Dronten

Diensten komende zondagen

De aanvangstijd van de diensten op zondag is 9.30 uur. Tickets reserveren is niet meer nodig. 

Zondag 20 maart 
Voorganger: broeder Wiebe Penninga
Collecten: kerk en missionaire zaken (zending)

Zondag 27 maart (er is ook tienerkerk!)
Voorganger: onbekend.
Collecten: diaconie en opleiding predikanten

 


 

 


Namens de kerkenraad

Lieve mensen,

We zijn weer op weg! Na ons tentenkamp even opgeslagen te hebben, hebben we onze trektocht weer hervat. Afgelopen week hebben we samen met een aantal jonge mensen (25-40 jaar) nagedacht over de vraag hoe we Jezus liefde kunnen ontvangen en doorgeven. We hebben dat gedaan aan de hand van een paar vragen:

Wat was er fijn de afgelopen 2 jaar en wat heb je gemist? Waar verlang je naar en hoe zouden we dat vorm kunnen geven? We hebben samen een mooie avond gehad en elkaar geïnspireerd en bemoedigd.

   

Binnenkort gaan we in gesprek met gemeenteleden in de leeftijdscategorie 40-60 jaar en daarna 60 jaar en ouder. Ook met jullie willen we graag praten over hoe we Jezus liefde kunnen ontvangen en doorgeven. We nodigen jullie uit via mail, via de beamer in de dienst en via de nieuwsbrief. We hopen met jullie net zulke mooie gesprekken te hebben als we afgelopen week hebben ervaren. Na afloop bundelen we de opbrengst en komen we graag bij jullie terug.

Kun je om wat voor reden niet bij een bijeenkomst zijn en wil je toch je verlangens delen met de kerkenraad, schroom dan niet en bericht de scriba of een van de kerkenraad bestuur leden. We moedigen jullie allemaal aan om mee te (blijven) doen op gebieden waar je talenten liggen!!

Warme groet
Namens de kerkenraad

Gineke en Marion


 


Kerk en omgeving

Kerken open in Dronten

Welkom in de kerken in de gemeente Dronten

Door allerlei initiatieven in de voorgaande jaren is een netwerk ontstaan van kerken die iets willen betekenen voor de inwoners, naar elkaar om willen zien en het evangelie willen delen. Voorbeelden zijn de Alpha cursus, Diaconaal Platform, Kerstnachtindronten, Stille week, Kerstwandeling Dronten, PasenLive, DeBoot, Gebedsweek en nog veel meer. Samen zijn we van betekenis in Dronten.

In de gemeente Dronten staan vele (kerk)gebouwen waar inwoners welkom zijn. Er is elke dag een kerk open voor een kop koffie, een gezellig praatje, een goed gesprek, om een kaarsje te branden of gewoon even stil te zijn. Van koffieochtend tot stilteplek, van weggeefwinkel tot gezamenlijke lunch. Op zondagochtend zijn alle kerken open en is iedereen welkom. Op www.bron0321.nl staat een overzicht welke kerk op welke dag en tijd open is. Ook staan op deze website initiatieven als cursussen en kampvuuravonden.

Loop eens binnen en ontmoet elkaar in een gezellige sfeer.

Namens de:

Ontmoetingskerk, Lichtboei Noord en -Zuid, Shekinah, Ludgerus, De Ark, De Voorhof, Vrij Evangelische Gemeente, De Herberg en Ichthuskerk.

 


 


11e Voorjaarsactie: steun jongerenwerk Free-XS en QliQ!

Het voorjaar komt eraan, de winter was mild, de bloembollen komen de grond al weer uit, dus tijd voor onze Voorjaarsactie! Ook dit jaar gaan vrijwilligers aan het werk om het jongerenwerk in Dronten blijvend mogelijk te maken. Helpt u mee door uw tuinaarde, compost, potgrond en/of mestkorrels bij ons te bestellen? Wij brengen het graag bij u thuis, helemaal binnen de Corona richtlijnen. Vorig jaar een recordopbrengst van ruim 6.500 euro waarvoor we 54.500 kg hebben bezorgd! Daarom komen we weer graag, helemaal coronaproof uw bestelling bij u thuis bezorgen.

Het assortiment en het bestelformulier vindt u op www.voorjaarsactiedronten.nl, u kunt kiezen voor bezorging aan huis op zaterdag 26 maart. Bent u dan niet thuis? Geen probleem, u kunt doorgeven waar we het neer kunnen leggen.

En heeft u zin om mee te doen? Van harte welkom, zeker als je BE rijbewijs hebt. Het wordt helemaal fantastisch als je een stevige auto met grote aanhanger kunt organiseren. Mail ons op voorjaarsactiedronten@gmail.com

Team Voorjaarsactie: Arjan Elzerman, Sjon Venhuizen en Ron Methorst voorjaarsactiedronten@gmail.com | www.voorjaarsactiedronten.nl

 


 


ADIOS REIZEN ZOEKT VRIJWILLIGERS – BEGELEID JIJ DEZE ZOMER EEN REIS?

Wij nodigen jou graag uit voor iets onvergetelijks! Wij zijn Adios Reizen, een christelijke reisorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Samen met onze vrijwilligers organiseren wij onvergetelijke vakanties voor onze geweldige doelgroep. Wij zijn hard op zoek naar meer reisbegeleiders. Houd jij van reizen, organiseren en heb je een hart voor mensen met een verstandelijke beperking? Wie weet is een reis van Adios Reizen begeleiden dan wel iets voor jou! De ervaringsverhalen van onze begeleiders zeggen genoeg: een reis begeleiden is geweldig. Je zet je in voor een ander en beleeft samen een mooie week. Voor meer informatie, een omschrijving van wat we van jou zouden verwachten en aanmelden ga je naar www.adiosreizen.nl/reisbegeleiding.

 


 


Contactgegevens NGK Dronten
Roerstraat 1
8251 BM Dronten

0321 - 31 55 44
scriba@ngkdronten.nl
KvK nr. 77612515
IBAN NL30RABO0348102542
RSIN 00899001