Jeugd

Voor de kinderen en jongeren zijn er veel activiteiten. Er is oppas en de kindernevendienst en ook met regelmaat een tienernevendienst. Elke zondag is er in de dienst een kindermoment waar alle kinderen naar voren komen en een creatieve inleiding krijgen op het thema van die zondag.

 

De jongerenraad denkt actief mee in de plannen voor het jongerenwerk en organiseert ook eigen activiteiten.

 

De jeugdkampen zijn hele mooie weekenden waar veel jongeren naar toe gaan. In de loop van de jaren is het jeugdkamp uitgegroeid naar een samenwerking met veel kerken in Dronten. Naast het interkerkelijk jeugdkamp is er ook een jongerenkamp, prachtige weekenden om elkaar en God beter te leren kennen.

 

Visie (waar staan we):

De gemiddelde leeftijd van de leden van de Ichthuskerk is 42 jaar. Een gemeenschap met veel jonge gezinnen. De jeugd is een belangrijk onderdeel van de gemeente. Volwassenen hebben aandacht voor de jeugd. 

Missie (waar gaan we)

Het verlangen is de jeugd op te laten groeien met elkaar, in geloof in Jezus Christus en vreugde, hoop, liefde, troost mee te geven uit het Evangelie. Door de kerk als veilige omgeving, elkaar te ontmoeten, Bijbelverhalen te vertellen en te praten over het geloof. Niet vanuit kennis alleen maar door geloofsvaardigheden te leren; hoe heb ik mijn naaste lief? Hoe kan ik dienen? Hoe leef ik in vertrouwen?  Er is ruimte voor vragen, twijfel en zoeken naar de waarheid.

 

In Dronten doen we in het jongerenwerk veel samen als kerken. Er is een platform van jongerenwerkers om activiteiten en doelen op elkaar af te stemmen. Aangesloten bij dit platform is ook QliQ, een platform voor christelijke jongeren in Dronten en omgeving https://www.qliqdronten.nl/. Zij organiseren onder andere de prachtige QliQ Events speciaal voor jongeren.

 

Heeft u vragen? Neem dan contact op met  jeugd@ngkdronten.nl .