Maatregelen corona per 21 febr 2022

Besluiten naar aanleiding van de Coronamaatregelen.

Maatregelen corona per 21 febr 2022

Update coronamaatregelen 21 febr 2022

In de persconferentie zijn vergaande versoepeling van de corona maatregelen aangekondigd. Dat betekent ook verandering voor ons als kerken.

 

Er is geen beperking meer op hoeveel mensen je thuis kan ontvangen. Dat is fijn voor de kringen en voor bezoekwerk. Ook doordeweekse samenkomsten in het kerkgebouw (denk aan vergaderingen etc.) kunnen zonder beperking doorgaan.

Vanaf zondag 27 februari

De grootste verandering komt met ingang van zondag 27 februari. Het dragen van een mondkapje bij verplaatsing in het kerkgebouw is dan niet meer verplicht. Ook de anderhalvemeterregel vervalt, en je hoeft geen ticket meer te reserveren.

De stoelen worden weer in de oude opstelling geplaatst, maar met iets meer ruimte tussen de rijen. We vragen jullie ook minstens één stoel open te houden tussen gezinseenheden

We houden één blok waarin stoelen op 1,5m afstand staan, voor wie het nodig is om onderling afstand te houden. Dat wordt de blok in de kerkzaal aan de kant van het orgel, zodat wie daar zit direct na de dienst door de zijdeur naar buiten kan indien gewenst.

Als je gewend bent om altijd daar te zitten, vragen we je nu om ruimte te maken voor mensen die niet ergens anders in de kerkzaal kunnen zitten.

Zingen kan weer ongehinderd. Daarom blijven we extra ventileren. Het kan kouder worden in de kerkzaal dan we graag willen. Kleed je daarom warm aan en hou je jas bij je.

Het kinderwerk op zondagochtend (oppas, kindermoment en kindernevendienst) draait weer volledig.

Bij de koffie na de dienst blijft het verzoek om steeds het hele kerkgebouw te gebruiken om na te praten, en niet allemaal in de hal samen te drommen.

Kwetsbaar

Het is een kwetsbare stap terwijl de besmettingscijfers nog hoog zijn. We verplichten niemand om de dienst in de kerk fysiek bij te wonen, maar doen een beroep op je eigen verantwoordelijkheid: wil en kan je de dienst veilig bijwonen, zonder onnodige risico voor jezelf of anderen, dan ben je welkom. Voorlopig zijn er echter nog iets minder stoelen in de kerkzaal beschikbaar dan we vóór corona gewend waren.

Vind je de stap naar de kerk nog te spannend – geen probleem: de livestream blijft gewoon beschikbaar.

Gemeenschap hervinden

We hebben als kerkenraad besloten in de komende tijd geen grote nieuwe projecten op te pakken. We blijven doorgaan met de trektocht, en richten ons daarin vooral op herstel van de onderlinge gemeenschap: elkaar weer echt ontmoeten, in de ogen kunnen kijken, van hart tot hart spreken en luisteren naar elkaar.

Gebed

Wil je met ons meebidden dat de Heer ons gemeenteleven weer tot bloei zal brengen ná de twee woestijnjaren die achter ons liggen? We vertrouwen op Hem dat Hij ons ook nu zal dragen, zoals in de afgelopen tijd. Moge Hij ons zegenen en ons beschermen nu we veel willen en het toch steeds spannend blijft.

Namens de Kerkenraad (Bestuur) - Fritz