Schrijf mee aan het laatste kerkblad

Van Kerkblad naar Nieuwsbrieven

Dit bericht is ook te vinden als pdf bestand

We gaan als gemeente overstappen naar Nieuwsbrieven via KerkSpot in plaats van het Kerkblad zoals we dat gewend zijn. Hieronder vindt u uitleg waarom en over wat het in de praktijk betekent. Maar voordat ik dat ga doen, we willen het kerkblad ‘oude stijl’ natuurlijk niet zomaar laten ‘verdwijnen’. Daarom het volgende idee:

In juni komt er een laatste, feestelijke versie van ons vertrouwde kerkblad. Het is het kerkblad van ons en daarom wordt dit laatste kerkblad ook geschreven door ons. Daarom is er in dat feestelijke nummer ruimte voor u, ruimte voor jou! 

Schrijf een tekst, maak een tekening, schrijf een gedicht, vertel over hoe het was, vertel over hoe het nu is in de Corona tijd, vertel over wat je hoopt dat er gaat komen. Herinneringen aan toen of je hoop voor straks. Hoe was het of hoe is het om deel te zijn van de Ichthus gemeente in Dronten.

Stuur je bijdrage voor dit feestelijke laatste 'kerkblad' uiterlijk 21 juni naar kerkblad@ngkdronten.nl. Hoe groot kan het zijn: het mag klein, het mag groter, heel groot is niet helemaal wat we voor ogen hebben. Reken op een 150 woorden voor een bijdrage.

Er komt meer info over de nieuwe opzet van de nieuwsbrieven. Hier alvast een de belangrijkste twee redenen en hoe de nieuwsbrieven eruit gaan zien.

De eerste reden is de bescherming van privé gegevens. Het kerkblad gaat ook naar organisaties die niet direct zelf lid zijn van de gemeente, denk bijvoorbeeld aan de NGK kerken in de regio. Zo wordt privé informatie van leden buiten ons eigen gemeente verspreid. En dat mag niet meer (AVG) en willen we ook niet meer.

De tweede reden is dat KerkSpot een handige opzet heeft voor digitale nieuwsbrieven die we graag gebruiken om de mensen die het kerkblad nu maken te ontlasten.

Per juni gaan we de nieuwsbrieven in de nieuwe opzet versturen. We zijn aan het leren met zijn allen hoe we dit goed kunnen doen, dus als er dingen nog niet foutloos verlopen heeft het daarmee te maken.

We gaan met twee verschillende nieuwsbrieven werken om de persoonlijke informatie te scheiden van de andere informatie.

1 - Uit de gemeente: hierin komt alle persoonlijke informatie. Deze wordt opgesteld door ds Fritz Kruger met eenmaal per maand wordt dit aangevuld door de scriba (veranderingen in gegevens van leden. Heeft u informatie die u hierin graag opgenomen wilt zien, neem dan contact op via predikant@ngkdronten.nl

Deze nieuwsbrief kunt u makkelijk herkennen doordat deze afbeelding bovenaan staat:

https://www.ngkdronten.nl/uploads/beeldenbank/spot108/mensen_naar_binnen_Bij_een.jpg

2 - Activiteiten en Ontwikkelingen: hierin komt alle andere informatie over de gemeente. Berichten van de kerkenraad, van het 4G verband, informatie over acitiviteiten etc. Deze nieuwsbrief wordt eenmaal per maand samengesteld en verzonden door de redactie, u kunt informatie aanleveren via een e-mail naar kerkblad@ngkdronten.nl.

Deze nieuwsbrief kunt u makkelijk herkennen doordat deze afbeelding bovenaan staat:

https://www.ngkdronten.nl/uploads/beeldenbank/spot108/ichthus.jpg

Tot later, we zien uit naar jullie bijdragen voor het laatste, feestelijke kerkblad!

22-05-2020